Tilbage til BHS Ribe

Kato-IHI minigraver og Engcon fungerer rigtig godt sammen


FJ Byg og Anlæg der holder til i Nyrup, har entreprenør og anlægsarbejde på hele Sjælland.

KATO-IHI minigraver og Engcon fungerer rigtig godt sammen – det hele kører flydende i hydraulikken. 19 VXT er en utrolig stærk maskine som det føles rigtig godt at være maskinfører i.

- FJ Byg & Anlæg

For 8 år siden startede Frederik Olesen FJ Byg & Anlæg. Entreprenør og anlægsgartneren hører til i Nyrup, og har opgaver på hele Sjælland. Denne gang var virksomheden i gang med at anlægge haver i et nyt boligområde i Glostrup. Hele området består af 25 grunde, og FJ Byg & Anlæg havde opgaver på 7 af dem. Til arbejdet brugte de gravemaskinen KATO-IHI 19VXT med Engcon rotortilt.

Her følger hvad Frederik fortalte om maskinen, og i arbejdet med den:

”KATO-IHI 19 VXT er en god og fleksibel maskine, der kan bruges overalt. Den har kørt 250 timer uden driftstop, og så har maskinen fået monteret centralsmørring. Det fungerer rigtig godt.
Det gode ved maskinen er også, at bælterne kan samles på den. Det betyder, vi kan komme ind på meget smalle passager med maskinen, hvor en større gravemaskine ikke kan være.”

Gravemaskinen har monteret rotortilt fra Engcon, og er en succesfuld løsningen hos Frederik.

”KATO-IHI og Engcon fungerer rigtig godt sammen – det hele kører flydende i hydraulikken. 19 VXT er en utrolig stærk maskine som det føles rigtig godt at være maskinfører i. Til rotortilten købte vi også en pladevibrator fra Engcon.

19 VXT håndterer pladevibratoren fremragende selv i udstrakt arm, hvilket gør maskinen velegnet til en bred vifte af redskaber.

De to Engcon joystick som er monteret i kabinen, har god reaktionsevne, og sidder dejligt betjeningsvenligt. Man lærer hurtigt at betjene Engcon-systemet.

Rotortilten har gjort det nemt at være håndmand, for skovlen kommer ind på trange steder, hvor det ellers ikke er til at grave med en almindelig gravemaskine. For eksempel når vi kører under carporte, kan vi få skovlen rundt om hjørnerne. Eller når vi arbejder ved nedgravede kabler, er det nemt at komme ind under.

Vi kan klart anbefale sammensætningen af KATO-IHI Minigraver og Engcon Rotortilten. De to enheder passer rigtig godt sammen, og giver en komplet kvalitetsmaskine på byggepladsen.”

Copyright 2023 | Brdr. Holst Sørensen A/S